son şeyler

Arşivler

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe

Yorumlu Şeyler | BluTV – Sahipli

  /  • Dijital Platform   /  BluTV   /  Yorumlu Şeyler | BluTV – Sahipli

Yorumlu Şeyler | BluTV – Sahipli

BluTV’nin yeni dizisi “Sahipli”nin lansmanı 23 Şubat 2017 Perşembe akşamı Trump Towers Cinemaximum’da yapıldı. BluTV Genel Yayın Müdürü Aydın Doğan Yalçındağ ve dizinin yönetmen ve senaristi Alper Mestçi’nin konuşmalarıyla başlayan lansmanda dizinin ilk iki bölümü gösterildi. Dizi hakkında ayrıntılı bilgilere önceki haberimizden ulaşabilirsiniz.

Lansmana katılan yazarımız Nihan Şentürk’ün dizi hakkındaki yorumlarını buradan okuyabilirsiniz:

 


Sinemada korku türünün müptelası bir izleyici olmama rağmen son yıllarda çıkan korku filmlerinden uzak duruyordum. Canım çektiğinde favorim olan birkaç filmi evirip çevirip izliyordum. Bu hem izleyici hem de sektör için içinden çıkılmaz, kötü, rahatsız edici bir döngü. Sonu gelmez çığlıklarla birden kapıda beliren ruhlarla irkilmekten nefret eder hale geldiğinizde bu döngü başlıyor. Belki iki tarafın da bundan kurtulması amacıyla dizi sektörünün de korku türüne elini daha sık attığı zamanlardayız. Hikayenin devamlılığı; 90 dk içinde korkudan titretme zorunluluğunu ortadan kaldırdığı için her iki tarafında üstünden büyük yük alıyor belki de.

BluTV; Türk dizi izleyicisinin bir süredir içinde bulunduğu boşluğu doldurma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bir internet kanalına ihtiyacımız vardı; evet. Reklam olmadan; sansür çitlerini atlama eforu sarfetmeden ve izleyiciye de o yorgunluğu hissettirmeden olması gerektiği gibi işler çıkartan bir kanalın özlemi içindeydik. İlk dizisi Masum’la bu işin üstesinden gelebileceklerini hissettiren BluTV’nin ikinci dizisi Sahipli de bu görevi omuzlayabilecek mi; göreceğiz. İzlediğim ilk iki bölüm üzerinden bir öngörüde bulunmam gerekirse Sahipli; sinemadaki o klişe korku ögelerinden uzak bir hayat süreceğe benziyor.

Dizinin ismi oldukça ilgi çekici. Gerçi ilk duyduğumda Türk korku filmlerinden ağzı yanmış biri olarak yine klasik bir köy-cin hikayesi mi geliyor acaba diye korkmuştum ama ilk iki bölüm beni kolumdan tutup hikayenin içine çekti bile.

Sadece keşke her bakışa her repliğe gerilim müziği koyup oyunculardan gözlerini fal taşı açmalarını istemesek. Korku anından önce uzun uzun gerip de hazırlama ihtiyacı hissetmesek izleyiciyi; güvensek hem onlara hem kendimize. Huzurla, tatlı tatlı ilerleyen hikaye ince ince gizemini hissettirirken gerçekten korkutucu bir ögenin varlığıyla irkilmesine izin versek izleyicinin.

Küçük ayrıntılarda saklı beklentilerimiz de olsa Türk korku dizisi ihtiyacımızı karşılayacak gibi Sahipli.

İyi Seyirler dilerim..