son şeyler

Arşivler

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe

TRT2 – Bron/Broen (1.Bölüm Tanıtımı) (Cuma başlıyor!)

  /  • Televizyon   /  Afiş   /  TRT2 – Bron/Broen (1.Bölüm Tanıtımı) (Cuma başlıyor!)

TRT2 – Bron/Broen (1.Bölüm Tanıtımı) (Cuma başlıyor!)

İsveç – Danimarka ortak yapımı, polisiye drama dizisi “Bron/Broen” TRT2 kanalında yayınlanmaya başlıyor.

İsveç ve Danimarka sınırındaki bir köprüde gerçekleşen bir cinayet, iki ülkenin polis teşkilatını bir araya getirir. 2011 yapımı dizinin ilk bölümü bu akşam (13 Eylül 2019) saat 23:00’de, tekrarı ise 02:00’de ekranlara gelecek.

Başlıca rollerinde; Sofia Helin, Rafael Pettersson, Sarah Boberg, Dag Malmberg, Kim Bodnia, Puk Scharbau, Thure Lindhardt, Lars Simonsen, Gabriel Flores Jair ve Henrik Lundström’üm yer aldıkları dizinin konusu ise kısaca şöyle:

“Danimarka ve İsveç’i birbirine bağlayan Öresund Köprüsü‘nde elektrikler 48 saniyeliğine birdenbire kesiliverir. Elektrikler yeniden geldiğinde ise köprünün orta yerinde yatan bir ceset ortaya çıkar. Ortadan ikiye bölünmüş ve İsveç’li bir politikacı kadına ait bir ceset…

İki ülke de olaya müdahale etseler de ölen kadın İsveç’li olduğu için davayı İsveç üstlenir. Ama çok geçmeden olayın bu kadar basit olmadığı ortaya çıkar. Çünkü; yapılan tahlillerde ikiye ayrılmış cesedin alt kısmının ise; 1 yıl önce kaybolmuş Danimarkalı bir fahişeye ait olduğu anlaşılır ve devreye Danimarka da girer. Artık iki ülke ortak soruşturma yürütmek zorunda kalırlar. Ancak, çok geçmeden olayın bununla da kalmayacağı belli olur…

Polislerin karşısındaki katil, sıradan seri katillerden birisi değildir. Bu kişi; bir gazeteciyi de kullanarak iki ülke için de problem olan 5 halk sorununa işaret edeceğine dair bir mesaj yayınlar. İşte, o zamandan itibaren rekabet, mücadele ve savaş başlamış olur. Katil, sorunlara kendi yöntemleriyle dikkat çekmeye çalışırken polisler, iki ülkeyi de kapsayan bir soruşturmada kedi-fare oyununa girişirler.”

Bron / Broen – TRT 2

Dizinin adını oluşturan kelimelerden “Bron” İsveç dilinde (İsveçce) , “Broen” ise Danimarka dilinde (Danca) köprü anlamına geliyor. 4 sezon boyunca 38 bölüm yayınlanan dizinin; 2013 yapımı Amerika – Meksika sınırında geçen “The Bridge”, yine 2013 yapımı İngiltere – Fransa sınırında geçen “The Tunnel” ve en son 2018 yapımı Malezya – Singapur sınırda geçen “The Bridge” adlı farklı uyarlamaları da bulunuyor.

 

Yorum Ekle