son şeyler

Arşivler

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe

Yeni Yeni Şeyler Medya Sponsorluğunda “Begül Erhan Klasik Gitar Resitalleri”!

  /  Medya Sponsorluğu   /  Yeni Yeni Şeyler Medya Sponsorluğunda “Begül Erhan Klasik Gitar Resitalleri”!

Yeni Yeni Şeyler Medya Sponsorluğunda “Begül Erhan Klasik Gitar Resitalleri”!

Yeni Yeni Şeyler‘in kültür sanat etkinliklerine destekleri hızla devam ediyor. Atölye Kültür Sanat organizasyonuyla Ankara, İstanbul ve İzmir’de yapılacak olan “Begül Erhan Klasik Gitar Resitalleri”  Yeni Yeni Şeyler medya sponsorluğu ile gerçekleşecek.

Begül Erhan Gitar Resitalleri – Turne Programı: 

24 Aralık 2019 Salı – Saat 19:30
Çağdaş Sanatlar Merkezi @ Ankara
https://www.biletix.com/etkinlik/YX402/TURKIYE/tr

Davetiye kazanmak için buraya tıklayın.

22 Ocak 2020 Çarşamba – Saat 20:00
Caddebostan Kültür Merkezi @ İstanbul
https://www.biletix.com/etkinlik/ZX401/TURKIYE/tr

27 Şubat 2020 Perşembe – Saat 19:30
İzmir Sanat @ İzmir
https://www.biletix.com/etkinlik/ZX402/TURKIYE/tr

 


Begül Erhan kimdir?

“Ankara’da doğan Begül Erhan gitar eğitiminin başlangıcından kısa bir süre sonra konserler vermeye başladı. Gitarist, Türkiye’nin bir çok yerinde solo olarak verdiği konserlerde, pek çok kişinin belki de ilk defa gitarla tanışmasına vesile oldu. Ulusal ve yerel yayın organlarında kültür- sanat programlarına katıldı ve klasik gitarla ilgili söyleşi ve performanslar sergiledi. 

Gitarist, uluslar arası alanda tanınmış ve saygın bir yer edinmiş birçok virtüözün ustalık sınıflarına (master class) katılarak ders ve kritikler almıştır. Avrupa’nın en prestijli konser salonlarından Viyana Konzerthaus ve hemen ardından İtalya’nın Sicilya adasında vermiş olduğu başarılı konserler ile de yurtdışı kariyerine adım atan genç müzisyen aynı zamanda dünyanın pek çok yerinde yapılan festivallerde ve özel konser organizasyonlarında performans sergilemeye devam etmektedir. Uluslar arası alanda başarı gösteren birçok sanatçı ile de ortak çalışmalarda bulunarak konserler vermektedir.

Repertuarında Rönesans dönemden günümüze, Latin bestecilerden Türkiye ezgilerine kadar uzanan geniş bir yelpazeden eserler bulunmaktadır.

İlk albümünü Ada Müzik etiketiyle Anadolu türkülerinden oluşan ‘Anatolian Folk Songs’ adı ile çıkartmıştır. Bu albüm aynı zamanda Türkiye’nin ilk kadın klasik gitar albümü olma özelliği taşımaktadır. İkinci albümü ise yine Ada Müzik etiketiyle klasik gitar müziğinin öncü gitarist & bestecilerinden İspanyol besteci Francisco Tarrega’nın eserlerinden oluşmaktadır.

Gitarist aktif olarak müzik çalışmalarına albüm kayıtları, ülkenin pek çok yerinde verdiği konserleri ve özellikle Anadolu’da klasik gitar konserinin seyrek verildiği ya da hiç verilmediği yerlerdeki ‘Anadolu’ya Gitar Resitalleri’ başlığıyla verdiği resital ve buluşmalar ile devam etmektedir. Aynı zamanda pek çok sayıda öğrenci yetiştirerek gitar eğitmenliğini sürdürmektedir.”

Yorum Ekle