son şeyler

Arşivler

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe

NETFLIX – Rise of Empires: Ottoman (Official Fragman ve Official Afiş)

  /  • Dijital Platform   /  Netflix   /  NETFLIX – Rise of Empires: Ottoman (Official Fragman ve Official Afiş)

NETFLIX – Rise of Empires: Ottoman (Official Fragman ve Official Afiş)

Netflix’in “Hakan: Muhafız / The Protector”  ve “Atiye / The Gift” den sonraki üçüncü orjinal Türk yapımı; bir yarı belgesel (docu-series) olan ve İngilizce olarak çekilen “Rise of Empires: Ottoman” dan official fragman ve official afiş yayınlandı. Belgesel dizi; 24 Ocak 2020 tarihinde NETFLIX’de seyircisiyle buluşacak.

Başlıca rollerinde; Tuba Büyüküstün, Cem Yiğit Üzümoğlu, Selim Bayraktar, Birkan Sokullu, Osman Sonant, Tolga Tekin, Ushan Çakır, İlayda Akdoğan ve Damla Sönmez’in yer aldıkları dizi 6 bölümden oluşuyor.

Rise of Empires Ottoman

Prof.Dr. Celal Şengör ve Dr. Emrah Safa Gürkan’ın danışmanlığında kaleme alınan; belgesel ve kurgunun iç içe geçtiği dizinin İngilizce anlatım bölümlerini; “Game of Thrones” dizisinde Tywin Lannister karakterini canlandıran Charles Dance yer alırken; Türkçe anlatımında ise Halit Ergenç yer alıyor.

Rise of Empires Ottoman – Halit Ergenç

Yönetmenliğini Emre Şahin’in, yapımcılığını Karga Seven ile STX Entertainment’ın üstlendiği dizinin konusu kısaca şöyle: “15. yüzyılda yaşamış olan Fatih Sultan Mehmet’in hikâyesine odaklanıyor. Sultan II. Mehmed’in 13 yaşında tahta çıkmasıyla başlayan dizi, İstanbul’un fethini ve Osmanlı İmparatorluğu’nun yükselişini konu alıyor. Osmanlı Sultanı II. Mehmet, Bizans’ın başkenti Konstantinopolis’i fethetmek üzere destansı bir sefere çıkar ve tarihin akışını yüzyıllar boyunca değiştirir.”

Belgesel dizi; 24 Ocak 2020 tarihinde NETFLIX’de seyircisiyle buluşacak.

Rise of Empires Ottoman – Poster

Yorum Ekle