son şeyler

Arşivler

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe

BluTV – FX – Alef (1.Bölüm Tanıtımı) (10 Nisan Cuma yayında!)

  /  • Dijital Platform   /  BluTV   /  BluTV – FX – Alef (1.Bölüm Tanıtımı) (10 Nisan Cuma yayında!)

BluTV – FX – Alef (1.Bölüm Tanıtımı) (10 Nisan Cuma yayında!)

BluTV ve FX’in ilk ortak projesi olan “Alef” dizisi; 10 Nisan 2020 Cuma saat 21:30’dan itibaren hem blutv‘de, hem de FX‘de ilk iki bölümüyle yayında olacak.

blutv – FX – Alef

Yönetmenliğini Emin Alper’in, senaristliğini Emre Kayış’ın, yapımını ise MAY Prodüksiyon’un üstlendiği “Alef” dizisi; Türkiye’nin ilk mistik polisiye dizisi olarak ilgi çekiyor. Başlıca rollerinde; Kenan İmirzalıoğlu, Ahmet Mümtaz Taylan ve Melisa Sözen’in yer aldıkları dizide İstanbul Boğazı’nda bir cesedin bulunmasının ardından ortaya çıkan çeşitli cinayetlerin sırrını çözmeye çalışan iki dedektifin hikayesini konu alıyor.

blutv – FX – Alef 02

Dizinin konusu kısaca şöyle: “Osmanlı ve İslam Tarihi’nden izler taşıyan dizide, genç ve hırslı dedektif Kemal (Kenan İmirzalıoğlu) ile tecrübeli ortağı Settar (Ahmet Mümtaz Taylan), İstanbul’da işlenen gizemli bir seri cinayet vakasının peşine düşüyor. Hem kişisel hayatları hem de olaylara yaklaşımlarıyla birbirine tamamen zıt bu ikiliye, bir üniversitede öğretim görevlisi olan Yaşar (Melisa Sözen) da katılıyor.

Ekip, esrarengiz cinayetlerin peşinde buldukları her delille yüzyıllar boyu saklı kalan bir sır perdesini aralamaya bir adım daha yaklaşırken, hayatlarını kuşatan geçmişin hayaletleri ile de yüzleşmek durumunda kalıyor.”

blutv – FX – Alef – Poster

“Her sır önce sahibini yakar” sloganını kullanan dizinin çekimlerinde 3D, 2D görselleştirmeler, greenscreen uygulamaları, çeşitli hayvan animasyonları, alev simülasyonları ve silme çalışmaları gibi başlıklarda tamamen CGI olan sahneler de dahil olmak üzere; yaklaşık 600 plan üzerine 40 kişilik bir ekip çalıştı. Bu yönüyle dizi, Türkiye’de CGI ve görsel efektlerin en yoğun kullanıldığı eserlerden biri oldu.

Dizi 10 Nisan 2020 Cuma saat 21:30’dan itibaren, ilk iki bölümüyle,  hem blutv‘de, hem de FX‘de yayında olacak.

Diziyi blutv’den izlemek için: https://www.blutv.com/alef-izle

Dizinin FX’deki  tekrarları ise;
cuma 23:20,
cumartesi 22:30 ve 01:15,
pazar 21:30 ve 00:40,
pazartesi 22:20 ve 01:15,
salı 23:10,
çarşamba 00:50 ve
perşembe 22:30’da.

FX kanalı ise; DSmart, KabloTv, Tivibu, TV+, blutv ve vodafone tv’den izlenebiliyor.

Yorum Ekle