son şeyler

Arşivler

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe

Oba Kıl Çadır

  /  Alışveriş   /  Oba Kıl Çadır

Oba Kıl Çadır

Kıl Çadır Nedir?

Kıl çadır hakkında yazılan bu içerik Oba Kıl Çadır tarafından hazırlanmıştır.

Kıl çadır, Türk kültürünün vazgeçilmez parçalarından bir tanesidir. Yöresel bir terim olarak insanların karşısına çıkmış olmasına rağmen kıl çadır oldukça geniş bir coğrafyaya yayılmıştır.

Çadırlar günümüz koşulları dolayısıyla artık sadece kamp alanlarında kullanılmaya başlanmıştır. Ancak bundan çok eski tarihlerde özellikle Yörükler barınmak için kıl çadırları tercih etmişlerdir. Son derece kullanışlı olan bu kıl çadır türleri gelişen teknoloji sayesinde hala daha üretilebilmektedir. Son zamanlarda kıl çadır talebi de artmaktadır.

Peki kıl çadır nedir ve neden tercih edilir? Gelin bu soruların cevabını birlikte okuyalım.

Kıl Çadır Özellikleri

Antik çağlardan bu yana kıl çadırlar etkin bir kullanım alanına sahiptir. Bu kıl çadırların kendine özgü bir tasarımı bulunmaktadır. Bu tasarımların etnik çizgi ve desenlere sahip olması da insanları bir miktar daha cezbetmektedir. Bu kıl çadır türleri Anadolu’da da oldukça yoğun bir kullanıma sahiptir.

Bu kıl çadır türleri yaz aylarında serin, kış aylarında ise sıcak tutmasıyla dikkat çekmektedir. Aynı zamanda bu çadır türleri sağlıklı olmalarıyla öne çıkmaktadır. Ancak bu kadar işlevsel olan bu kıl çadır türlerinin üretimi de oldukça zorlu bir süreci kapsamaktadır. Sağlık açısından oldukça işlevsel olan bu çadır tipleri bir yaşam alanı olarak insanların karşısına çıkmaktadır.

Neden Kıl Çadır Tercih Edilmeli?

Kıl çadır tipleri tamamen el emeği olmaları sebebiyle popülerleşmişlerdir. Çünkü günümüzde her şeyin tep tip ve fabrikasyon olması insanları özgün ürünlere yöneltmektedir. Bu kıl çadır tipleri değişik bölgelerden toplanan keçi kıllarından üretilmektedir.

Değişen ve gelişen dünya sayesinde birçok farklı ürüne istediğimiz an sahip olabilmekteyiz. Ancak bazı ürünler var ki modası asla geçmiyor ya da eskimiyor. İşte kıl çadır türleri de bu ürünlerden bir tanesi olarak olarak dokumacılık sektörünün yeni teknik ve yöntemleri sayesinde kıl çadırlar da tekrar hayatlarımıza girmişlerdir.

Kıl çadırlar son derece şık tasarımlara sahiplerdir. Bunun yanı sıra bu kıl çadırlar güneş gördüklerinde temiz havanın içeriye girmesini sağlamaktadır. Aynı zamanda yağışlı havalarda da yağmurun içeriye dolmasını engellemektedir. Kıl çadır yağmur yediğinde kabarmaktadır.

Yorum

  • Sedat

    23 Nisan 2020

    Kıl çadır çok güzel bir ortam sağlıyor. Aydın’da bir düğüne gitmiştim, kıl çadır ile düğün salonu yapmışlardı. Çok hoş bir ortamdı. Aşırı havalı ve şıktı. Nasıl yapıyorlar, çok ilginçti.

    reply

Yorum Ekle