son şeyler

Arşivler

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe

Bülent Yıldıran hayatını kaybetti (Özel Haber)

  /  Özel Haber   /  Bülent Yıldıran hayatını kaybetti (Özel Haber)

Bülent Yıldıran hayatını kaybetti (Özel Haber)

Oyuncu ve seslendirme sanatçısı Bülent Yıldıran 64 yaşında hayata veda etti. 8 Temmuz 1957 tarihinde doğan Bülent Yıldıran; amatör olarak Halkevleri’nde tiyatroya başladı. 1977 yılında ilk profesyonel deneyimini Öncü Sahne’de yaşadı. Daha sonra Ankara Halk Tiyatrosu, Sanat Evi, banka tiyatroları, Ali Hürol Tiyatrosu, Ankara Komedi Sahnesi, Kaktüs Kabare, Ankara Ekin Tiyatrosu gibi tiyatrolarda hem oyunculuk hem de rejisörlük yaptı. TRT ve özel televizyonlarda birçok dizi, gençlik programları, çocuk programları ve müzik-eğlence programları yaptı. Bunun yanı sıra sayısız karaktere ses verdi.

Ankara Sanat Tiyatrosu oyuncularından olan Bülent Yıldıran; son olarak “Bir Valize Ne Sığar Ki” ve “Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü” oyunlarında yer alıyordu.

Susam Sokağı’nda “Açıkgöz”, Keloğlan Masallarında “Seyfettin”, Rafadan Tayfa’da “Sadettin Usta”, Taş Devri’nde “Barney Moloztaş” karakterleri başta olmak üzere pek çok çizgi filmi seslendiren usta sanatçı, “Komşu Köyün Delisi”, “Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi”, “İki İyi Çocuk” gibi filmlerde de rol almıştı.

Yorum Ekle