son şeyler

Arşivler

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe

Netflix’te Hafta Bitmeden İzle (22 – 28 Şubat 2021)

  /  • Dijital Platform   /  Netflix   /  Netflix’te Hafta Bitmeden İzle (22 – 28 Şubat 2021)

Netflix’te Hafta Bitmeden İzle (22 – 28 Şubat 2021)

Netflix’te Hafta Bitmeden İzle!

Platformlardan filmleri izlemenin rahatlığına artık hepimiz alıştık. Ama bazen listemizde uzunca süre izlenmeyi beklerken unutulan filmlerin, biz farkına bile varmadan kaldırılmış olabildiğini görüyoruz.

Aslında platformlar; farklı zamanlarda son izlenme tarihlerini duyuruyorlar; bizler de (Netflix özelinde) takip edebildiğimiz kadarıyla, filmlerin kaldırılma tarihlerini bir kenara not edip, gidecek film bizim listemizde de varsa gitmeden izlemeye çalışıyorduk. Bazen de; “Keşke haberim olsaydı, kaldırılmadan (tekrar) izlerdim.” diyeceğimiz, ama maalesef kaçırdığımız filmlere denk geliyorduk. İşte o filmlerden sizlerin de “haberinin olması” ve bu filmleri kaçırmamanız için; yaklaşık 2 yıldır ayın sonlarına doğru “Netflix’ten Kaldırılacaklar” listemizi paylaşmaya başlamıştık.

Şuradan; bu haftayı da içeren geçen ayın listesi ile yeni açılan listelerimize ulaşabilirsiniz:

Netflix Türkiye – Ocak / Şubat 2021 (Yayından Kalkacaklar)

Netflix Türkiye – Şubat / Mart 2021 (Yayından Kalkacaklar)

Bu haftadan itibaren ise; bu listelerimize ilave olarak; kaldırılacak filmlerden seçip önerdiklerimizi (haftalık olarak) kısaca yorumlayıp, gitmeden tekrar hatırlatacak yeni yazı dizimizle, sizlere elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız.

İşte (bizce) bu haftanın “Netflix’te Hafta Bitmeden İzle”  önerileri:

Halloween (2018)

Halloween (2018) – 25 Şubat 2021

25 Şubat’da kaldırılacak olan “Halloween” (2018); adeta ilk filmin devamı niteliğinde olan, seriyi sevenler için (aradaki filmleri unutmak şartıyla) güzel bir seyirlik ve Haluk Bilginer’i de izleyecek olmak ise artısı.

Adeta “Terminatör – 2” de yokedicisiyle yüzleşmeyi bekleyen Sarah Connor misali; Laurie Strode de “yokedicisi” Michael Myers’la ilk karşılaşmasının üzerinden geçen 40 yılın ardından; kendisini fiziksel ve psikolojik olarak geliştirip, silah kullanmakta da ustalaşarak yeni karşılaşmaya hazırlanıyor. Üstelik artık yalnızca kendisi için değil; kızı ve torunu için de mücadele etmesi gereken bir anneanne.

Filmden önce 1978 tarihli orijinal yapımı da izlerseniz (o da Netflix’te mevcut); okul çıkışı yolboyu arkadaşlarla yürüyüş, kader konusunun işlendiği derste en arkada cam kenarında oturan kahramanımızın pencere manzarası (birinde Laurie, diğerinde torunu), üzerine göz delikleri açılmış çarşaf örtülü karakter ile bir kurbanın ölüm şekli gibi pek çok benzer sahneyi de yakalayarak seyir zevkinizi arttırabilirsiniz.

 


Overlord (2018)

Overlord (2018) – 25 Şubat 2021

25 Şubat’ta kaldırılacak diğer bir film “Overlord” (Türkçe adıyla “Overlord Operasyonu”) ise; Normandiya Çıkarması sırasında bir grup Amerikan askerinin hikayesine odaklanan yarı savaş / yarı zombi filmi.

J.J. Abrahams’ın yapımcılığını üstlendiği film; “Er Ryan’ı Kurtarmak” daki çatışma sahnelerinin, havada (uçakta ve paraşüt halinde) geçen bir versiyonunu da içeren bir savaş filmi olarak başlayıp; mutant denekler, süper asker denemeleri (ölmek bilmeyen askerler) gibi eklemelerle B tipi bir korku filmine dönüşüyor.

Başarılı görsel efektleri ile göze çarpan ve gore sahneler de içeren film, herkese göre olmasa da; hem aksiyon filmi sevenleri, hem de iflah olmayan korku filmi takipçilerini tatmin etmeye yetecek düzeyde.

 


Tales from the Crypt Demon Knight (1995)

Tales from the Crypt: Demon Knight (1995) – 27 Şubat 2021

1989 – 1996 yılları arasında 7 sezon (93 bölüm) yayınlanan “Tales from the Crypt / Mezardan Öyküler” dizisinin gördüğü ilgi üzerine çekilen, 3 filmden ilki “Tales from the Crypt: Demon Knight / Mezardan Öyküler: İblis Şövalye” ise; 27 Şubat itibariyle kaldırılıyor.

Farklı bölümlerinde; Arnold Schwarzenegger, Benicio Del Toro, Sandra Bullock gibi pek çok ünlü ismin konuk oyuncu olarak yer aldıkları dizinin, bu ilk film versiyonunda ise; Billy Zane ve Jada Pinkett’in gençliklerine eşlik ediyoruz.

Dünyayı karanlık güçlerden koruyan 7 anahtardan 6’sını elinde bulunduran iblisimiz (Billy Zane); son anahtarın peşini kolayca bırakmayacaktır. Efektleri zamanına göre kanlı ve korkutucu sahnelerinin yanında, komik anlar da barındıran nostaljik bir film. Billy Zane’in bazı sahnelerdeki mimikleriyle (Özellikle sünger sahnesi); ABD’de filmden sadece 6 ay önce gösterime giren “The Mask / Maske” deki Jim Carrey’i hatırlattığını da not düşelim.  (o film de şu an Netflix’te mevcut).

 


Indiana Jones and the Temple of Doom (1984)

Indiana Jones and the Temple of Doom (1984) – 28 Şubat 2021

28 Şubat itibariyle kaldırılacak olan filmlerden birisi ise; “Indiana Jones and the Temple of Doom / Indiana Jones: Kamçılı Adam”. Serinin tüm filmleri halen Netflix’te izlenebilirken; bu ikinci filmin kaldırılışını, eski dostumuz Indy ile hasret gidermek için bir fırsata çevirip, dört filmi de tekrar izleyebilirsiniz. (Diğer filmlerin kaldırılmadığını; ama 2.film için pazarın son gün olduğunu hesaplayarak bir izleme planı yapmak aklınızda olsun.)

Serinin diğer filmleri gibi; Steven Spielberg  ile George Lucas ortaklığında gerçekleşen bu film, ülkemizde 1986 yılının başında “Kamçılı Adam” olarak vizyona girmiş. Filmin konusu ise; aslında ilk filmdeki olayların bir yıl öncesinde geçiyor.

Yaşıtlarımızın ilk kez (daha özel televizyonlar yokken) TRT’nin haftasonu gündüz kuşağında ya da video kasetler sayesinde tanıştığımız bu neşeli kahraman; yine yılanlar, türlü böcekler, maymunlar, madende vagonlu kovalamacalar (Hugo gümbürt vagon misali), asma ip köprüler felan derken, maceradan maceraya koşuyor.

Daha Indiana Jones ismini duyar duymaz kulaklarımızda çalmaya başlayan ve filme ayrı bir izleme zevki katan John Williams‘ın o eşsiz müzikleri ile hem neşeli vakit geçirmek (ilk film daha neşeli, ikinci film daha korkunçlu : ) ), hem de biraz nostalji yapmak için güzel bir seçenek.

İlk haftalık önerilerimiz burada sona eriyor; haftaya yayınlanacak yeni yazımıza kadar iyi seyirler…

© Yeni Yeni Şeyler / T. Güner

Yorum Ekle