son şeyler

Arşivler

Bumerang

Bumerang - Yazarkafe

MUBI – Seni Buldum Ya! (13 Mart’ta ilk kez ve sadece MUBI’de!)

  /  • Dijital Platform   /  Mubi   /  MUBI – Seni Buldum Ya! (13 Mart’ta ilk kez ve sadece MUBI’de!)

MUBI – Seni Buldum Ya! (13 Mart’ta ilk kez ve sadece MUBI’de!)

Reha Erdem’in merakla beklenen kara komedisi “Seni Buldum Ya!”, seyirciyle ilk kez ve sadece MUBI’de buluşuyor. Reha Erdem’in yazdığı ve 2020 Nisan ayında karantinaya kapanan İstanbul’da Zoom üzerinden çektiği film, 13 Mart’ta MUBI’de gösterime giriyor. Yapımcılığını Ömer Atay ve Serra Ciliv’in üstlendiği “Seni Buldum Ya!”, pandemi dönemini fırsat bilerek çevrimiçi bir suç ağı kuran iki dolandırıcının ve bu ağa yakalanan insanların korku, endişe ve bir o kadar da başkaldırı, heves, empati, aşk ve dans dolu hâllerini anlatıyor.

Maskesiz evden çıkamayacak hâle gelmiş insanların yaşadığı bir dünyada geçen ve masumun suçluya, suçlunun da masuma dönüştüğü film, Serkan Keskin, Nihal Yalçın, Bülent Emin Yarar, Ezgi Mola, Taner Birsel, Tilbe Saran, Esra Bezen Bilgin, Tansu Biçer ve Ecem Uzun’u ilk kez aynı projede bir araya getiriyor. Oyuncuları kendilerine özel olarak yazılmış rollerde ve kendi evlerinde izleyeceğimiz “Seni Buldum Ya!”, tüm Reha Erdem filmleri gibi insanlık hâlimize ayna tutuyor. Bunu da çoktandır unuttuğumuz bir neşe ve bolca kahkahayla süslüyor.

“Seni Buldum Ya!”, 13 Mart 2021 tarihinden itibaren sadece MUBI’de izlenebilir.

Yazan ve Yöneten: Reha Erdem
Yapım: Atlantik Film
Yapımcı: Ömer Atay, Serra Ciliv
Kurgu: Reha Erdem
Kamera: Reha Erdem, Özkan Karaköse
Yapım Ekibi: Kaan Mestut, Gizem Başaran
Afiş/Logo: Kiraz Erdem
Teknik destek: Umut Aral, Ufuk Çetinkaya

Oyuncular
Serkan Keskin – Felek
Nihal Yalçın – Nurperi
Bülent Emin Yarar – Kerim
Ezgi Mola – Seçkin
Taner Birsel – Cemil
Tilbe Saran – Arzu
Esra Bezen Bilgin – Tuba
Tansu Biçer – Rifat
Ecem Uzun – Ceren

Konuk Oyuncu: Nilay Yazıcıoğlu

Filmin Konusu:

“Karantina zamanlarında İstanbul. Felek ve Kerim düzeni kurmuşlar: Haklarında istihbarat topladıkları insanların bilgisayarlarına sızıyor, evlerinde onları hazırlıksız yakalıyor ve dolandırıyorlar. İşleri kolay; suç diyorlar, devlet diyorlar, soyuyorlar. Fakat İstanbul burası, insanın her türlüsü var. Akademisyeni, tapucusu, hazinecisi, liposuction’cısı. Suçundan ödü kopanı ve suça suç demeyeni, hepsi burada. Ama bu hikâyenin kurbanı ve korkanı varsa, kafa tutanı, deli edeni, aşık edeni de var. Ve tabii o zaman dans da var!”

REHA ERDEM

Sinema okumak için Boğaziçi Üniversitesi’ndeki tarih eğitimini yarıda bırakıp 1983’te Paris’e gitti. Paris VIII Üniversitesi Sinema Bölümünü bitirdi ve Plastik Sanatlar Bölümünde yüksek lisans yaptı. Fransa-Türkiye ortak yapımı ilk uzun metrajlı filmi A Ay’ı 1989’da çekti. 1991’de Jean Genet’nin Hizmetçiler oyununu İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda, özgün bir yorumla sahneye koydu. 10 yıl aradan sonra çektiği ikinci filmi Kaç Para Kaç, Oscar ödüllerinde Yabancı Dilde En İyi Film dalında Türkiye’yi temsil etti. Korkuyorum Anne’yi 2004 yılında çekti ve Ankara Film Festivali’nde En İyi Yönetmen, Adana Altın Koza Film Festivali’nde ise En İyi Senaryo dallarında ödül kazandı. İstanbul Film Festivali’nde dünya prömiyeri gerçekleşen Beş Vakit (2006), FIPRESCI ve En İyi Film ödüllerini aldı; 2008’de The Times ve The Sunday Times tarafından belirlenen “Yılın En İyi 100 Filmi” arasında ilk beşe girdi. 2008’de Hayat Var filmiyle Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde SİYAD Ödülü’nü kazanırken, ertesi yıl çektiği Kosmos ile Antalya’dan En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödülleriyle döndü. 2013’te çektiği Jîn ile Sinema Yazarları Derneği tarafından Yılın En İyi Yönetmeni seçildi. 2016’da dünya galasını da yaptığı Venedik Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’nü kazanan Koca Dünya, Adana Altın Koza Film Festivali’nde de En İyi Film ve Film Yönetmenleri Derneği En İyi Yönetmen ödüllerini kazandı. Filmleri Toronto, Tokyo, Berlin, Tribeca, Busan, Locarno gibi dünya festivallerinde gösterilen Reha Erdem, Nilüfer Güngörmüş ile birlikte yazdığı Korkuyorum Anne dışındaki tüm filmlerinin senaryolarını kendisi kaleme aldı. Küresel pandemi döneminde yazdığı ve İstanbul’da Zoom uygulaması ile çektiği son filmi Seni Buldum Ya!, Mart 2021’de MUBI’de gösterime girerken, 2022’de tamamlanacak yeni projesi Neandria’nın hazırlıkları da devam ediyor.

FİLMOGRAFİ

A Ay (1988), Kaç Para Kaç (1999), Korkuyorum Anne (2004), Ekim’de Hiçbir Kere (Kısa, 2004), Beş Vakit (2006), Hayat Var (2008), Kosmos (2009), Jîn (2013), Şarkı Söyleyen Kadınlar (2013), Koca Dünya (2016), Seni Buldum Ya! (2020), Neandria (2022)

Kaynak: Basın Bülteni / Uğur Yüksel

Yorum Ekle